Ekeren

Het grote Masterplan

Na deze campagne en de positieve heisa die ze veroorzaakte hebben we een unieke kijk gekregen in de werking van een district.

Ekeren

  • Web
  • Campagne

Het derde kleinste district voegde zich in 1983 bij de andere districten van Antwerpen. Onder leiding van de districtraad gebeurt het dagelijkse reilen en zeilen van het district.

 

Niets is wat het lijkt.

Wij kwamen met een fictieve actiegroep, de Wil van Ekeren, op de proppen die zowat alle punten uit het Masterplan als actiepunten naar buiten droeg. Zo kreeg men het Masterplan klaar en duidelijk én in mensentaal op hun bord. De groep acteerde via een website, een postercampagne in de binnenstad en krijtboodschappen op de stoep in en rond het centrum. De pers schreef en de Ekernaar sprak over de Wil…

Na 2 weken was het tijd om het ware gelaat achter de actiegroep te laten zien. Via officiële kanalen werd ‘gelekt’ dat het district achter het opzet zat. Zo kon het district de reeds gevoerde communicatie vlotjes transformeren naar een officiëlere manier. De hele campagne eindigde met een stem moment waarbij alle Ekerenaars konden stemmen op de voorgestelde thema’s en punten van de Wil van Ekeren.

 

Resultaat

Op een originele manier werd een moeilijke materie toch op een begrijpbare manier uitgelegd. Dit lokte heel wat reacties uit bij de politiekers, inwoners maar ook vanuit de stad Antwerpen. Deze onverwacht vele reacties zorgden voor bijzondere waardering van de districtsraad.